ECHTE LUXE… SCHENKINGEN EN AANWINSTEN BEELDENDE KUNST 2012 – 2018, STEDELIJK MUSEUM

Onder de titel Echte luxe… presenteert het Stedelijk Museum in september een overzicht van schenkingen en aankopen beeldende kunst uit de periode 2012 – 2018. De tentoonstelling omvat ongeveer 35 werken die nog nooit in het museum zijn getoond. Er zijn films, video’s, installaties, schilderijen, beelden en werken op papier te zien van onder anderen Ed Atkins, Bell & Frick, Meschac Gaba, General Idea, Arthur Jafa, Erik van Lieshout, Helen Marten, Tony Oursler, Magali Reus, Han Schuil en Fiona Tan. Ruim een derde van de werken in de tentoonstelling is geschonken door kunstenaars, particuliere verzamelaars en galeries uit binnen- en buitenland. Met deze tentoonstelling onderstreept het museum het toenemende belang van particuliere giften aan de collectie.

https://www.stedelijk.nl/nl/tentoonstellingen/echte-luxe
21 september – 3 maart 2019